Tysk schäferhund

Tysk schäferhund

Ursprung

Den tyska schäferhunden härstammar från tyska fårvallare under medeltiden. Genom att avla på de bästa hundarna utvecklades en vallhund med fantastiska egenskaper. Tyska schäferhundar är fysiskt starka och lättdresserade och används inom både försvarsmakten och polisen. Detta är en anledning till att de blivit så populära idag.

Hälsa

Tyska schäferhundar ligger lite över snittet när det gäller sjukdomsrisk sett till alla raser. Vad gäller sjukdomar relaterade till rörelseapparaten samt hudsjukdomar så är rasen överrepresenterad. De utsätts ofta för fysisk ansträngning när de används som tjänstehundar, det kan vara en orsak till skador i rygg och leder.

Egenskaper

Den tyska schäferhunden har ett balanserat psyke, är samarbetsvillig, uppmärksam, självsäker och öppen. Rasen har ett utpräglat naturligt driftsanslag, och äger man en tysk schäferhund själv så vet man att detta stämmer.

Fysiska attribut

Den tyska schäferhunden har en kraftig kroppsbyggnad och bra rörlighet. Mankhöjden är ca 60-65 cm för hanar och ca 55-60 cm för tikar. Det finns både normalhåriga och långhåriga varianter av denna ras. Vanligtvis är den grå eller svart med bruna, röda eller gula inslag, det förekommer även helsvarta.

Topp 5 hundförsäkringar

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

Bought By Many - Hundförsäkring

Bought By Many

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

svedea-hundförsäkring

Svedea Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Stäng meny