Tysk schäferhund försäkring

Tysk schäferhund

Topp 5 hundförsäkringar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Topp 3 bästa försäkring för Schäfer

Billigast

5/5
4.2/5
3.5/5

Pris

Many pets hundförsäkring
5/5
4.3/5
ica hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Schäfer

Flesta som har en Schäfer har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 199 kr i månaden.

Du kan försäkra din Schäfer mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan lägga till en livförsäkring för så lite som 8kr i månaden.

ManyPets hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Schäfer. De är Sveriges populäraste hundförsäkring och är dessutom väldigt prisvärda!

Tysk schäferhund

Ursprung

Den tyska schäferhunden härstammar från tyska fårvallare under medeltiden. Genom att avla på de bästa hundarna utvecklades en vallhund med fantastiska egenskaper. Tyska schäferhundar är fysiskt starka och lättdresserade och används inom både försvarsmakten och polisen. Detta är en anledning till att de blivit så populära idag.

Hälsa

Tyska schäferhundar ligger lite över snittet när det gäller sjukdomsrisk sett till alla raser. Vad gäller sjukdomar relaterade till rörelseapparaten samt hudsjukdomar så är rasen överrepresenterad. De utsätts ofta för fysisk ansträngning när de används som tjänstehundar, det kan vara en orsak till skador i rygg och leder.

Egenskaper

Den tyska schäferhunden har ett balanserat psyke, är samarbetsvillig, uppmärksam, självsäker och öppen. Rasen har ett utpräglat naturligt driftsanslag, och äger man en tysk schäferhund själv så vet man att detta stämmer.

Fysiska attribut

Den tyska schäferhunden har en kraftig kroppsbyggnad och bra rörlighet. Mankhöjden är ca 60-65 cm för hanar och ca 55-60 cm för tikar. Det finns både normalhåriga och långhåriga varianter av denna ras. Vanligtvis är den grå eller svart med bruna, röda eller gula inslag, det förekommer även helsvarta.

Försäkra din schäfer?