Border Collie försäkring

Topp 3 bästa försäkring för Border Collie

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
ica hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Border Collie

Näst intill alla som har en Border Collie har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 83 kr i månaden.

Du kan försäkra din Border Collie mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Lassie försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, dolda fel, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela Europa och obegränsat antal videosamtal till FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Border Collie. Det skiljer en del i månadskostnad hos de andra försäkringsbolagen. Lassie erbjuder även Sveriges högs ersättning vid veterinärvård. 

Border Collie

Ursprung

Border Collie är i grund och botten en arbetshund, främst vallning. Den härstammar från gränstrakten mellan England och Skottland

Hälsa

Border Collie är en relativt frisk hund. Sjukdomar som kan förekomma bl.a. höftledsdysplasi, diabetes och epilepsi.

Egenskaper

Rasen är en snabb, livlig, uppmärksam och arbetsam hund. En border Collie behöver och vill ha en uppgift att utföra.

Fysiska attribut

Mankhöjden hos Border Collie är cirka 53 cm. En medelstor hundras som oftast är svart/vit eller trefärgad. Deras päls är både hård, slät och lång men är överlag en lättskött päls. Utseende och storlek kan variera mycket på denna ras.