Jämthund försäkring

Jämthund försäkring

Jämthund

Topp 5 hundförsäkringar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringar

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringar

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringar

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringar

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringar

Topp 3 bästa försäkring för Jämthund

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
ica hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Jämthund

Näst intill alla som har en Jämthund har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 75 kr i månaden.

Du kan försäkra din Jämthund mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Lassie försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, dolda fel, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela Europa och obegränsat antal videosamtal till FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Jämthund. Det skiljer en del i månadskostnad hos de andra försäkringsbolagen. Lassie erbjuder även Sveriges högs ersättning vid veterinärvård. 

Jämthund

Ursprung

Jämthund är en hundras som är lika gammal som jägarfolkens kolonisation av Norrland. Det dröjde dock till 1946 innan den godkändes som officiel ras. Detta berodde på att man länge ansåg att det var samma ras som gråhund. Jämthunden används framförallt vid älgjakt, men användes även till lo och björnjakt förr.

Hälsa

Jämthund är en generellt frisk ras, men det det finns risk för höftledsdysplasi och epilepsi.

Egenskaper

En modig hundras med stor lust för jakt, den är stabil men kräver aktivitet. Jämthunden är en jakthund och används därför främst av jägare, och passar inte lika bra som endast sällskapshund.

Fysiska attribut

Jämthunden är en rektangulär spetshund, en stor sådan. Hanarnas mankhöjd är på mellan 57-65 cm och för tikar 52-50 cm. Rasen är grå, ibland mörkare och ibland lite ljusare.