Bichon Havanais försäkring

Bichon havanais

Topp 3 bästa försäkring för Bichon havanais

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
ica hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Bichon havanais

Näst intill alla som har en Bichon havanais har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 75 kr i månaden.

Du kan försäkra din Bichon havanais mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Lassie försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, dolda fel, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela Europa och obegränsat antal videosamtal till FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Bichon havanais. Det skiljer en del i månadskostnad hos de andra försäkringsbolagen. Lassie erbjuder även Sveriges högs ersättning vid veterinärvård. 

Bichon havanais

Ursprung

Bichon havanais kommer från området kring Medelhavet, men sjömän tog med sig rasen till Kuba. Rasen utvecklades därefter i Kuba och blev en sällskapshund åt aristokratin. Samtidigt dog den mer eller mindre ut i området den härstammar från.

Hälsa

Avelsdjuren undersöks för patella samt ögon- och hjärtsjukdomar av sina uppfödare innan det är dags för parning. Det är en åtgärd för att försäkra sig om att rasen är frisk även framåt i tiden. Bichon havanais lever relativt länge.

Egenskaper

Rasen har är ivrig, godmodig och lättlärd. Den visar tillgivenhet och är naturligt charmig och bjuder på sig själv.

Fysiska attribut

Rasen har hängande öron, stora ögon och bär svansen i en båge över ryggen. Pälsen är lång och förekommer i olika färger så som vit, sobel, svart, beige. Det är en robust hund som har en mankhöjd på ca 23-27 cm.