Staffordshire bull terrier

Saffordshire bullterrier

Topp 5 hundförsäkingar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Topp 3 bästa försäkring för Staffordshire bull terrier

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

Many pets hundförsäkring
5/5
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Staffordshire bull terrier

De allra flesta hundägare har en försäkring på sin Staffordshire bull terrier. Från ett par hundralappar i månaden och du skyddar din plånbok från tråkiga och onödiga extra kostnader som uppstår om din hund blir sjuk eller råkar illa ut. 

Du kan försäkra din Staffordshire bull terrier mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Från så lite som 7kr/månaden så kan du även lägga till en livförsäkring på din hund.

ManyPets hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Staffordshire bull terrier. Det är Sveriges populäraste hundförsäkring, väldigt prisvärda och ingen fast självrisk!

Staffordshire bull terrier

Ursprung

Staffordshire bull terrier kommer ursprungligen från bull- och terrierhundarna som förekom i Midlands, dessa användes ibland som kamphundar. Rasen är idag en sällskapshund efter att hundhetsning förbjöds. Det är en populär ras som 1953 godkändes av engelska kennelklubben, i England är det en av de 10 vanligaste hundraserna.

Hälsa

Rasen har en del problemområden, däribland ”tunn päls och irriterade hudpartier” och ”felställda nedre hörntänder”. Detta enligt Särskilda Rasspecifika Domaranvisningarna, även andning har tillkommit som ett riskområde.

Egenskaper

Rasen är aktiv, ömhetstörstande och social. Den uppskattar fart och fläkt men även att umgås med sällskap. Staffordshire bullterrier är relativt orädd av sig och vill vara med på alla aktiviteter.

Fysiska attribut

Rasen har en mankhöjd på ca 36-41 cm och hanarna väger ca 13-17 kg medans tikar väger något mindre, ca 11-15.5 kg. Det är en kraftig ras med mycket styrka satt i relation till storleken.