Hundraser

Hundförsäkringsbolag

Labrador retriever

Labradoren härstammar från Kanada men har sedan tidigt 1800 tal funnits till större delen i England. Labradoren korsades i England med olika raser av retriever och blev därefter väldigt populär som jakthund. År 1903 godkändes Labrador retriever rasen av engelska kennelklubben. Labrador retriever anses idag ha sitt hemland i England.

Tysk schäferhund

Den tyska schäferhunden härstammar från tyska fårvallare under medeltiden. Genom att avla på de bästa hundarna utvecklades en vallhund med fantastiska egenskaper. Tyska schäferhundar är fysiskt starka och lättdresserade och används inom både försvarsmakten och polisen. Detta är en anledning till att de blivit så populära idag.

Golden retriever

Rasen kommer ursprungligen från gränstrakterna mellan England och Skottland och avlades fram på 1800-talets senare halva. Den användes som apportör av jägare som behövde en hund till att söka upp fågel och småvilt.  Kravet var att den skulle kunna arbeta på både land och i vatten och dessutom kunna växla mellan att vara aktiv och passiv. Utöver det var det viktigt med samarbeta med sin förare och fungera bra med andra hundar.

Jämthund

Jämthund är en hundras som är lika gammal som jägarfolkens kolonisation av Norrland. Det dröjde dock till 1946 innan den godkändes som officiel ras. Detta berodde på att man länge ansåg att det var samma ras som gråhund. Jämthunden används framförallt vid älgjakt, men användes även till lo och björnjakt förr

Shetland sheepdog

Shetland sheepdog som även kan kallad Sheltie härstammar från Shetlandsöarna. När byborna livnärde sig på bl.a. Fiske och djurskötsel så behövdes det en gårdshund som dels hade som uppgift att skydda grönsakslandet. år 1914 erkänndes Shetland sheepdog som hundras av The Kennel Club.

Cocker spaniel

Cocker spaniel användes från början vid morkullejakt och kommer från England. Från Morkullejakt (woodock på engelska) fick den namnet ”cocking spaniel”. Cocker spaniel som vi känner till den idag började bli populär i början av 1900-talet. Det har skett förändringar i färg och prestation under hela 1900-talet.

Bichon havanais

Bichon havanais kommer från området kring Medelhavet, men sjömän tog med sig rasen till Kuba. Rasen utvecklades därefter i Kuba och blev en sällskapshund åt aristokratin. Samtidigt dog den mer eller mindre ut i området den härstammar från.

Staffordshire bullterrier

Staffordshire bullterrier kommer ursprungligen från bull- och terrierhundarna som förekom i Midlands, dessa användes ibland som kamphundar. Rasen är idag en sällskapshund efter att hundhetsning förbjöds. Det är en populär ras som 1953 godkändes av engelska kennelklubben, i England är det en av de 10 vanligaste hundraserna. 

Chihuahua

Chihuahua är en ras som har sitt ursprung i Mexiko. Men man har återfunnit äldre målningar som liknar rasen i Egypten och på Malta, detta innebär att det råder delade meningar om ursprunget.

Fransk bulldog

Fransk bulldogg härstammar från Pariskvarteren där uppfödare utförde olika korsningar på 1880-talet. Rasen har ett speciellt utseende som blev populärt hos överklassen och i kulturkretsar. Den första franska bulldoggen registrerades 1885 i Frankrike, och det dröjde till 1913 innan den första registrerades i Sverige.

Topp 5 hundförsäkringar

Lassie hundförsäkring

Lassie

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag