ica hundförsäkring
4.5/5

ICA hundförsäkring

ICA hundförsäkring överblick

ICA är ett företag som de flesta svenskar känner till, men vad som kanske inte är lika känt är att de tillhandahåller hundförsäkringar. “Med vår hundförsäkring får du en försäkring som är enkel att förstå och bäst av allt är att den är mycket prisvärd för de vanligaste hundarna.” Så beskriver ICA sin hundförsäkring och med ett så välkänt varumärke så har de alla förutsättningar att lyckas. Vi har granskat ICA hundförsäkring för att ta reda på hur den står sig på marknaden.

Betyg

Veterinärvård
Självrisk
Livförsäkring
Karenstid
Pris

Fördelar med ICA hundförsäkringar

Som tidigast kan man teckna ICA hundförsäkring från och med att din hund är 6 veckor gammal. Det finns en del fördelar genom att försäkra sin hund hos ICA.

Vi listar några av fördelarna nedan:

 • Obegränsade digitala veterinärbesök – Du kan kontakta FirstVet 7 dagar i veckan om du märker att din hund inte är helt frisk.
 • Flyttfri – Du kan byta försäkring till ICA hundförsäkring även om din hund tidigare varit sjuk eller skada, (med förutsättning att hunden är helt återställd)
 • Karensfri – Det finns inga karensdagar, din hund är försäkrad redan från dag ett.
 • ICA-Bonus –  Har du försäkrat din hund genom ICA hundförsäkring så får du bonus precis på samma sätt som om du handlar mat på Ica, varje krona omvandlas till ett poäng som i slutändan ger dig en bonus.

Vad ersätter ICA hundförsäkring?

 • Receptbelagd medicin (upp till ditt valda försäkringsbelopp)
 • Kastration av medicinska orsaker
 • Rehabilitering upp till 6.000kr
 • Kejsarsnitt (om tiken ej tidigare förlöst med kejsarsnitt eller om tiken är äldre än 20 månader)
 • Magnetresonans och datoromografiundersökningar (MR och CT undersökningar)
 • Upp till 1.000kr om din hund behöver avlivas eller kremeras.
 • Dolda fel om din hund varit försäkrad hos ICA sedan före 4 månaders ålder och är veterinärbesiktigad utan anmärkning mellan 7 och 12 veckors ålder
 • Korrigering av bett i medicinskt syfte*
 • Diskbråck, knäleds och meniskskador*
 • Plastikoperationer (medicinsk betingad korrigering av hud och slemhinnor)*
 • *Avser att hunden måste oavbrutet varit försäkrad sedan 4 månaders ålder.

Veterinärvårdsförsäkring

Med veterinärvårdsförsäkring så väljer du det försäkringsbelopp som du vill att din hund ska vara försäkrad till. Du kan välja mellan 30.000kr och 60.000kr som också blir det maximala beloppet som du kan få ersättning för under ett år om du din hund blir sjuk eller skadar sig. Veterinärvårdsförsäkring täcker även kostnader för om du behöver besöka veterinär eller få utskriven receptbelagd medicin för din hund.

Självrisker

Med självrisk menas den del av skadekostnaden som du själv behöver stå för vid varje enskilt skadetillfälle. Hos ICA-hundförsäkring så har du en fast och en rörlig självrisk.
Fast självrisk betalar du en gång per självriskperiod som är 130 dagar. Den rörliga självrisken betalar du vid varje skadetillfälle som överskrider den fasta självrisken.

 • Fast självrisk: 2.000kr eller 3.000kr.
 • Rörlig självrisk: 15% eller 25%

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på din hundförsäkring. Ju högre högre självrisk desto billigare premie och ju lägre självrisk ju högre premie får du betala.

Livförsäkring

Med ICA’s hundförsäkring kan du välja livförsäkring som tillval. Om din hund skulle dö, springa bort eller bli stulen så utgår en ersättning till dig för maximalt 15.000kr om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK), om hunden inte är registrerad i SKK så kan du maximalt ersättas med 9.000kr. För att kunna lägga till en livförsäkring för din hund så måste hunden vara ID-märkt.

Pris ICA hundförsäkring

ICAs hundförsäkring kostar 185 kr/månad enligt vår tabell. Då har man en fast självrisk på 2000 kronor och en rörlig självrisk på 15%, samt 30.000 kronor i försäkringsbelopp.

Slutsats

Vi anser att ICA är en av de bättre hundförsäkringarna på marknaden. Med ICA hundförsäkring kan du själv styra din månadspremie genom att justera självrisken. Det ingår dessutom obegränsade digitala veterinärbesök med FirstVet. Utöver detta får du även ICA-bonus om du tecknar försäkring hos dem. En schysst försäkring till ett bra pris helt enkelt.

ica hundförsäkring

Snabbfakta ICA hundförsäkring

Support & Skadeanmälan

Du kanske även gillar

Du kanske även gillar