Billigaste hundförsäkringen 2024

Billigaste hundförsäkringen 2024

Billigaste hundförsäkringen 2021
Billigaste hundförsäkringen 2021

Billigaste hundförsäkringen 2024

Många vill oftast hitta den billigaste hundförsäkringen, för visst är det skönt när man tecknat det billigaste och sedan skall betala fakturan?

Vi kommer i denna artikel redogöra för vilka som är de tre billigaste hundförsäkringarna 2023. Dock är det värt att poängtera att det billigast inte alltid är bäst, men däremot kan man alltid göra några små tillval till den billigaste hundförsäkringen som man själv anser är nödvändiga om en ovanlig sjukdom eller olycka skulle inträffa. Oavsett vilket så skall man alltid åtminstone ha ett grundläggande försäkringsskydd för sin hund för i det långa loppet så kommer du med största sannolikhet att spara pengar genom att ha tecknat en hundförsäkring.

Vill du komma åt den absolut billigaste hundförsäkringen så ska du välja lägsta möjliga ersättningsnivåer vid skada eller sjukdom för din hund samt att ha så höga självrisker som möjligt. Premien kan också påverkas beroende på vart du bor någonstans. Kolla också om hundförsäkringsbolaget har några eventuella rabatter eller samlingsrabatter. Har du en hundras som har dokumenterad sjukdomshistorik med få problem, sjukdomar mm så kommer du att få en billigate premie än om du skaffat dig en hundras med en tuffare dokumenterad sjukdomshistorik.

Lassie hundförsäkringar är ett innovativt hundförsäkringsbolag med mycket nytänk. Exempelvis genom deras app där de vill hjälpa hundägarna att med bl.a. olika hundkurser, förebyggande vård för din hund mm. I appen kan man om skadan är framme anmäla hundens skador. Lassie hundförsäkring är snabb enkel och bara några knapptryck ifrån. 

Blir det billigare utan hundförsäkring?

Under förutsättning att din hund aldrig kommer att råka illa ut på grund av någon skada, sjukdom eller olycka så är svaret ja. Men med facit i hand så kan ni nog hålla med om längre från sanningen går inte att komma. Man vet aldrig när det händer men risken att det kommer att hända är ganska så stor och då vill man gärna känna sig trygg i att man har sin hund försäkrad.

Om din hund råkar ut för en oförutsedd olycka eller sjukdom så kostar en vanlig operation någonstans mellan 20.000 kr och 30.000 kr. Beroende på hur pass omfattande operationen är så kan det kosta en bra bit norr om 60.000 kr. utöver detta så kan både medicin, rehabilitering och andra omkostnader tillkomma. Det är precis just därför som 9 av 10 hundägare har tecknat en hundförsäkring.

Billigaste hundförsäkringen 2021

Vad avgör priset på den billigaste hundförsäkringen?

Priset på hundförsäkringen omfattas inte bara av vad själva försäkringen täcker. Några aspekter som vägs in är delvis vad som ingår i försäkringen, det absolut minst täckande i en hundförsäkring är olycksfallförsäkring. Ras och ålder berör också premien på hundförsäkringen. Ju äldre en hund är ju mer risk för sjukdomar mm är det att din hund får och detta i sin tur höjer troligtvis premien. Försäkringsbolagen för också statistik på samtliga raser och deras sjukdomsbild. Har du en hundras som har få sjukdomar blir automatiskt din premie lägre. Premien på hundförsäkringen påverkas oftast också om din hund är kastrerad, om det är en tik eller hane, vart du själv är folkbokförd samt om du är medlem in någon rasklubb, exempelvis Svenska Kennelklubben. En stor del som påverkar priset på fin hundförsäkringen är hur pass hög rörlig och fast självrisk du vill ha. Ju högre rörlig självrisk samt ju högre fast självrisk du vill ha sänker i sin tur din månadspremie. Sist men inte minst rabatter! Många hundförsäkringsbolag erbjuder olika rabatter, det kan exempelvis vara:

Hundvalpsrabatt: Försäkringsbolaget erbjuder en viss rabatt på din premie första året, innan din valp uppnår en viss ålder.

Kastreringsrabatt: Försäkringsbolaget erbjuder en viss rabatt på din premie om din hund är kastrerad.

Mängdrabatt: Försäkringsbolaget erbjuder en viss rabatt på din premie om du har flera hundar försäkrade.

Samlingsrabatt: Försäkringsbolaget erbjuder en viss rabatt på din premie om du har flera olika försäkringar samlade på samma försäkringsbolag.

Medlemsrabatt: Försäkringsbolaget erbjuder en viss rabatt på din premie om din är hund är medlem i en hundrasklubb.

Ju fler rabatter du kan samla på dig från försäkringsbolaget kommer att sänka din månadspremie för din hund och du kommer då även att få den billigaste hundförsäkringen för dig.

Såhär jämförde vi hundförsäkring hos de olika bolagen för att hitta den billigaste

Vi utgick ifrån tre olika och vanligt förekommande hundraser: Labrador retriever, Chihuhua och Pomeranian.

Som tidigare nämnt så kan priset påverkas utifrån vart man bor så därför valde vi Stockholm. Åldern på Labradoren, Chihuhua och Pomeranian satte vi på 9 månader, samt att hundarna är kastrerade. Självrisk och ersättningsbelopp valde vi så lika som möjligt. Fast självrisk och rörlig självrisk valde vi något högre för att få ner premien.  I denna jämförelse så är det räknat utan eventuella rabatter.

Billigaste hundförsäkring Labrador retriever

Billigaste hundförsäkring Labrador retriever

Billigast

5/5

Pris

4.3/5
3.5/5
5/5
moderna hundförsäkring
4.3/5
Many pets hundförsäkring
3.5/5

Billigaste hundförsäkring Chihuahua

Billigaste hundförsäkring Chihuahua

Billigast

5/5

Pris

4.2/5
3.5/5
5/5
ica hundförsäkring
4.3/5
Many pets hundförsäkring
3.5/5

Billigaste hundförsäkring Pomeranian

Billigaste hundförsäkring Pomeranian

Billigast

5/5

Pris

4.3/5
3.5/5
5/5
Many pets hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Sammanfattning

Sammanfattning

I vår jämförelse så blev Lassies hundförsäkring en solklar vinnare med samtliga 3 hundraser.

Lassie är den senaste aktören på marknaden avseende hundförsäkringar. De är också unika på ett visst sätt eftersom de arbetar väldigt proaktivt och belönar på så vis hundägarna genom kunskap och inte minst en lägre premie. Ju mer kunskap, utbildningar, undersökningar du gör genom deras app ju lägre premie kommer du att få.

Vad ingår i den billigaste hundförsäkringen 2024?

Vad ingår i den billigaste hundförsäkringen 2024?