Fransk bulldogg försäkring

Fransk bulldogg

Rekommenderad hundförsäkring för Fransk bulldogg

Many pets

Many Pets hundförsäkring

Many Pets är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Fransk Bulldogg. Det är Sveriges populäraste hundförsäkring, väldigt prisvärda och ingen fast självrisk!

Ursprung

Fransk bulldogg härstammar från Pariskvarteren där uppfödare utförde olika korsningar på 1880-talet. Rasen har ett speciellt utseende som blev populärt hos överklassen och i kulturkretsar. Den första franska bulldoggen registrerades 1885 i Frankrike, och det dröjde till 1913 innan den första registrerades i Sverige.

Hälsa

Det är vanligt med hälsoproblem hos franska bulldoggs, inte minst hudbesvär och olika allergier. Men även problem med rygg och leder är relativt vanligt hos rasen. Att franska bulldoggs har kort nos är kanske det som gör den söt, men det kan även vara ett problem. Är nosen för kort så kan rasen få andningsbesvär och svårt att reglera temperatur. Har hunden dessutom stora utstående ögon så ökar risken för ögonproblem.

Egenskaper

Fransk bulldogg är en rolig ras, den är aktiv, humoristisk och trevlig och utvecklar en egen personlighet.

Fysiska attribut

Den franska bulldoggen har ett förkortat huvud med många rynkor och öron som står upp. Rasen har stora mörka ögon med relativt stort mellanrum. Kroppen är kraftigt byggd, den är bred framtill och har raka framben. De är lite smalare över höfterna. Rasen har kort päls och likaså kort svans, som kan vara skruvad. Fransk bulldogg har en mankhöjd på ca 30 cm och väger runt 8-14 kg.

Stäng meny