Fransk bulldogg

Fransk bulldogg

Ursprung

Fransk bulldogg härstammar från Pariskvarteren där uppfödare utförde olika korsningar på 1880-talet. Rasen har ett speciellt utseende som blev populärt hos överklassen och i kulturkretsar. Den första franska bulldoggen registrerades 1885 i Frankrike, och det dröjde till 1913 innan den första registrerades i Sverige.

Hälsa

Det är vanligt med hälsoproblem hos franska bulldoggs, inte minst hudbesvär och olika allergier. Men även problem med rygg och leder är relativt vanligt hos rasen. Att franska bulldoggs har kort nos är kanske det som gör den söt, men det kan även vara ett problem. Är nosen för kort så kan rasen få andningsbesvär och svårt att reglera temperatur. Har hunden dessutom stora utstående ögon så ökar risken för ögonproblem.

Egenskaper

Fransk bulldogg är en rolig ras, den är aktiv, humoristisk och trevlig och utvecklar en egen personlighet.

Fysiska attribut

Den franska bulldoggen har ett förkortat huvud med många rynkor och öron som står upp. Rasen har stora mörka ögon med relativt stort mellanrum. Kroppen är kraftigt byggd, den är bred framtill och har raka framben. De är lite smalare över höfterna. Rasen har kort päls och likaså kort svans, som kan vara skruvad. Fransk bulldogg har en mankhöjd på ca 30 cm och väger runt 8-14 kg.

Topp 5 hundförsäkingar

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolaga

Bought By Many - Hundförsäkring

Bought By Many

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

svedea-hundförsäkring

Svedea Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Stäng meny