Fransk bulldogg försäkring

Fransk bulldogg

Topp 3 bästa försäkring för Fransk bulldogg

Billigast

5/5
3.5/5
4.3/5

Pris

Many pets hundförsäkring
5/5
moderna hundförsäkring
4.3/5
3.5/5

Försäkring Fransk bulldogg

De allra flesta hundägare har en försäkring på sin Fransk bulldogg. Från ett par hundralappar i månaden och du skyddar din plånbok från tråkiga och onödiga extra kostnader som uppstår om din hund blir sjuk eller råkar illa ut. 

Du kan försäkra din Fransk bulldogg mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Från 15kr/månaden så kan du även lägga till en livförsäkring på din hund.

ManyPets hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Fransk Bulldogg. Det är Sveriges populäraste hundförsäkring, väldigt prisvärda och ingen fast självrisk!

Fransk bulldogg

Ursprung

Fransk bulldogg härstammar från Pariskvarteren där uppfödare utförde olika korsningar på 1880-talet. Rasen har ett speciellt utseende som blev populärt hos överklassen och i kulturkretsar. Den första franska bulldoggen registrerades 1885 i Frankrike, och det dröjde till 1913 innan den första registrerades i Sverige.

Hälsa

Det är vanligt med hälsoproblem på denna hundras, inte minst hudbesvär och olika allergier. Men även problem med rygg och leder är relativt vanligt hos rasen. Att franska bulldoggs har kort nos är kanske det som gör den söt, men det kan även vara ett problem. Är nosen för kort så kan rasen få andningsbesvär och svårt att reglera temperatur. Har hunden dessutom stora utstående ögon så ökar risken för ögonproblem.

Egenskaper

Fransk bulldogg är en rolig ras, den är aktiv, humoristisk och trevlig och utvecklar en egen personlighet.

Fysiska attribut

Den franska bulldoggen har ett förkortat huvud med många rynkor och öron som står upp. Rasen har stora mörka ögon med relativt stort mellanrum. Kroppen är kraftigt byggd, den är bred framtill och har raka framben. De är lite smalare över höfterna. Rasen har kort päls och likaså kort svans, som kan vara skruvad. Fransk bulldogg har en mankhöjd på ca 30 cm och väger runt 8-14 kg.