Shetland sheepdog försäkring

Shetland sheepdog försäkring

Shetland sheepdog

Topp 5 hundförsäkringar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Topp 3 bästa försäkring för Shetland sheepdog

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
Many pets hundförsäkring
4.3/5
ica hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Shetland sheepdog

Alla hundägare i dagsläget har sina hundar försäkrade. Därför är det också viktigt att du väljer att försäkra din Shetland sheepdog för att man vet aldrig när olyckan eller sjukdomen är framme. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 118 kr i månaden.

Du kan försäkra din Shetland sheepdog mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken.  Du kan lägga till en livförsäkring för din hund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående prisexempel så ingår dolda fel, veterinärvård upp till 30.000 kr, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela eurpoa och obegränsat med videosamtal till veterinär via FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Shetland sheepdog. De erbjuder Sveriges högsta ersättning vid veterinärvård och är dessutom väldigt prisvärda!

Shetland sheepdog

Ursprung

Shetland sheepdog som även kan kallad Sheltie härstammar från Shetlandsöarna. När byborna livnärde sig på bl.a. Fiske och djurskötsel så behövdes det en gårdshund som dels hade som uppgift att skydda grönsakslandet. år 1914 erkänndes Shetland sheepdog som hundras av The Kennel Club.

Hälsa

Shetland sheepdog kan ha några rasbundna sjukdomar så som magåkommer, ögonsjukdomar (CEA & PRA). Blir hunden överviktig så kan det medföra ledproblem och hälta.

Egenskaper

Hundrasen är arbetsvillig, livlig, kvicktänk, snabb och väldigt lättlärd. Sheetland sheepdog passar både den äldre, barnfamiljen eller den som vill tävla med hunden. En Sheltie älskar motion och har inte problem att samverka med andra hundraser.

Fysiska attribut

Har oftas en mankhöjd på ca.37 cm men stora variationer kan förekomma. Hunden är oftast sobel och vit i olika nyanser. Pälsen skyddar mot väta och smuts.