if hundförsäkring
3.4/5

If hundförsäkring

If hundförsäkring överblick

If är ett känt försäkringsbolag som erbjuder de flesta olika försäkringarna, så det är ingen överraskning att If också har hundförsäkring. If grundades 1999, har idag ca 6800 medarbetare och 3.5 miljoner kunder i Norden. If säger att det ska kännas tryggt att vara försäkrad hos dom. Vi har tagit en titt på vad du kan förvänta dig av If hundförsäkring.

Fördelar med If hundförsäkringar

 • If bjuder på ett besök per år hos den digitala veterinärkliniken FirstVet

 • 20% valprabatt

 • Ersättning för veterinär resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss

Vad ersätter If hundförsäkring?

 • Magnetkameraundersökning: Försäkringen ersätter MR, CT och scintigrafi med max 10.000 kr per år. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning/behandling.

 • Skada orsakad av rovdjur: Försäkringen gäller för skador orsakade av varg, lo, björn, järv eller örn. Du betalar ingen självrisk om din hund skadas av rovdjur. Skadas din jakthund av vildsvin så betalar du ingen självrisk om hunden bar skyddsväst.

 • Digitalt veterinärbesök: If hundförsäkring bjuder på ett besök per år hos den digitala veterinärkliniken FirstVet.

 • Kejsarsnitt: If ersätter kostnaden för ett kejsarsnitt. För Bostonterrier, Chihuahua. fransk och engelsk Bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår, ersätts inga kostnader för kejsarsnitt, förlossningskomplikationer eller komplikationer till kejsarsnitt.

 • Avlivning: If hundförsäkring ersätter kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen upp till 2000 kr.

 • Dolda fel: Försäkringen ersätter dolda fel om hunden varit försäkrad hos If innan 120 dagars ålder. Har man livförsäkring så gäller försäkringen om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Veterinärvårdsförsäkring

If har två olika hundförsäkringar, hundförsäkring och stor hundförsäkring. Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller skadad.

Stor Hundförsäkring ersätter max 60 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.

Hundförsäkring ersätter max 30 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr. Det som vi har kollat på är If hundförsäkring, väljer man Stor hundförsäkring ingår allt vi har listat plus en del grejer som vi inte tagit upp här. Dessutom kan kan ersättningsbeloppen vara större om man tecknar Stor hundförsäkring.

Självrisker

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar ur egen ficka vid skada eller sjukdom. Det finns finns både en fast och en rörlig självrisk som måste betalas. If hundförsäkring erbjuder två olika alternativ av självrisk. Du kan välja mellan följande:

 • Fast: 1 500 kr + Rörlig: 15%

 • Fast 2 500 kr + Rörlig: 15%

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på din hundförsäkring. Ju högre högre självrisk desto billigare premie och ju lägre självrisk ju högre premie får du betala.

Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till båda varianterna av If hundförsäkring. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks årligen med 20 % från 7 års ålder och upphör vid 10 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Pris If hundförsäkring

If’s hundförsäkring kostar 174 kr/månad enligt vår tabell. Då har man en fast självrisk på 1500 kronor och en rörlig självrisk på 15%, samt 30.000 kronor i försäkringsbelopp. Mer exakt vad vi har utgått ifrån kan du läsa här.

Slutsats

If är en stor aktör och kan därför ställa sina egna krav på kunden snarare än tvärtom. If är t.ex inte alls lika flexibla som de andra hundförsäkringarna när det kommer till val av självrisk. Dessutom så bjuder If bara på ett besök om året hos FirstVet, vilket är minst av alla vi har jämfört med. If har en relativt låg hundförsäkringspremie och de täcker alla de nödvändiga sakerna för en hundförsäkring och är inget direkt dåligt val. Men vi tycker att de är lite för oflexibla jämfört med andra hundförsäkringsbolag.

Topp 5 hundförsäkingar

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag