Pomeranian försäkring

rastypisk_pomeranian

Topp 3 bästa försäkring för Pomeranian

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
Many pets hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Pomeranian

Näst intill alla som har en Jämthund har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 75 kr i månaden.

Du kan försäkra din Chihuahua mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Lassie försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, dolda fel, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela Europa och obegränsat antal videosamtal till FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Jämthund. Det skiljer en hel del i månadskostnad hos de andra försäkringsbolagen. Lassie erbjuder även Sveriges högs ersättning vid veterinärvård. 

Pomeranian

Ursprung

Pomeranian härstammar från Tyskland och har fått sin namn efter regionen Pommern. Pomeranian är en av de populäraste hundraserna i flertalet länder.

Hälsa

Pomeranian ligger på en medelklassnivå när det kommer till skadestatistik. Rasen finns med i (SRD) för pälsproblem. Det är inte helt ovanligt att en Pomeranian får problem med lederna (lösa knäleder). De kan också få hormonella besvär som visas genom att de tappar ovanligt mycket av sin päls.

Labrador retriever anses vara en relativt frisk hundras. Hälsoproblem som kan uppstå och som bör belysas är bl.a. höftproblem (HD), armbågsproblem (ED), fetma, hältor och ögonproblem (PRA).

Egenskaper

Pomeranian är en sällskapshund som är väldigt aktiv och glad av sig. Till storlek så är det en väldigt liten hundras. De kräver inte speciellt mycket motion men hänger gärna med en på längre promenader. De gillar barn och vill har mycket uppmärksamhet och kärlek. Hunden fungerar bra som alarmhund och de börjar gärna i ung valpålder att skälla på okända ljud. 

Fysiska attribut

Väldigt liten och kort hundras med ett rävliknande huvud. De har saxbett och en kort spetsig nos. De har kort rygg och en tunn bentsomme,  mandelformade ögon som ofta är något snedställda. Pomeranian har en mjuk och dynig underullspäls och deras täckhår är något sträv. När deras päls är som bäst döljer de kroppens struktur. Deras päls behövs endast borstas igenom 2-3 gånger i månaden. Deras mankhöjd är cirka 18-22 centimeter och de väger cirka 2 till 3 kg.