Golden retriever

Golden retriever

Ursprung

Golden retriever kommer ursprungligen från gränstrakterna mellan England och Skottland och avlades fram på 1800-talets senare halva. Den användes som apportör av jägare som behövde en hund till att söka upp fågel och småvilt.  Kravet var att den skulle kunna arbeta på både land och i vatten och dessutom kunna växla mellan att vara aktiv och passiv. Utöver det var det viktigt med samarbeta med sin förare och fungera bra med andra hundar.

Hälsa

Golden retriever är en frisk en relativt frisk hundras och många lever i över 10 år. Det finns risk för ärftliga sjukdomar men det inträffar ganska sällan.

Egenskaper

Utåtriktad, följsam och intelligent är ord som beskriver en golden retriever bra. Rasen har dessutom en god arbetsmoral och apporteringslust. Den är tillitsfull, vänlig och har bra självförtroende. Rasen är generellt social och gillar att spendera tid med sin familj och att bära runt på olika föremål gör den lycklig.

Fysiska attribut

En golden retriever har bra rörlighet, är välbalanserad, kraftig och symmetrisk. Hanar har en mankhöjd på ca: 56-61 cm och 51-56 cm för tikar.

Topp 5 hundförsäkingar

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

Bought By Many - Hundförsäkring

Bougth By Many

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

svedea-hundförsäkring

Svedea Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Stäng meny