Labrador retriever försäkring

Labrador retriever

Rekommenderad hundförsäkring för Labrador Retriever

Many pets

Many Pets hundförsäkring

Many pets är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Labrador Retriever. Det är Sveriges populäraste hundförsäkring och väldigt prisvärda!

Ursprung

Labradoren härstammar från Kanada men har sedan tidigt 1800 tal funnits till större delen i England. Labradoren korsades i England med andra retrieverraser och blev därefter väldigt populär som jakthund. År 1903 godkändes Labrador retriever rasen av engelska kennelklubben. Labrador retriever anses idag ha sitt hemland i England.

Hälsa

Labrador retriever anses vara en relativt frisk hundras. Hälsoproblem som kan uppstå och som bör belysas är bl.a. höftproblem (HD), armbågsproblem (ED), fetma, hältor och ögonproblem (PRA).

Egenskaper

Hundrasen är oftast snäll, glad och ett mycket vänligt sinneslag i kontakt med människor och andra hundraser. Labrador retriever har en stark vilja och vill gärna bära på saker. Labradoren behöver ganska mycket motion och meningsfulla uppgifter som aktiverar hunden både fysiskt och mentalt så som att apportsöka, personsöka, lydnad eller viltspåra.

Fysiska attribut

Stark och rörlig kroppsbyggnad, djup bröstkorg och starka bakben. Mankhöjden är ca: 55-57cm. Kort päls och tjock svans som smalnar av vit spetsen. Pälsfärgen är gul, svart eller leverbrun. Rasen har en smutsavvisande päls.

Stäng meny