Blandras försäkring

Topp 3 bästa försäkring för Blandras

Billigast

5/5
3.5/5
4.3/5

Pris

ica hundförsäkring
5/5
moderna hundförsäkring
4.3/5
3.5/5

Försäkring Blandras

Många hundägare har en försäkring för sin Blandras hund. Från ett par hundralappar i månaden och du skyddar din plånbok från tråkiga och onödiga extra kostnader som uppstår om din hund blir sjuk eller råkar illa ut. 

Du kan försäkra din Blandras hund mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Från 24kr/månaden så kan du även lägga till en livförsäkring på din hund.

I ovanstående premie för Ica försäkring så ingår följande: 30.000 kr i veterinärvård, rehabilitering, medicin, karensfrihet,  tandvård, ledsjukdomar, ledimplantat, MR & CT undersökningar och dolda fel. Detta är en mycket prisvärd försäkring för din blandras så täcker väldigt mycket. 

Blandras

Ursprung

Blandras är en hund utan stamtavla, det är en korsning mellan olika hundraser, som exempelvis: Cockerpoo som är en korsning mellan en Cocker spaniel och en pudel. Labradoodle är en annan blandras hund som är en korsning mellan en Labrador och en Pudel. 

Hälsa

Det sägs att blandras hundar generellt sett är friskare än renrasiga hundar, men det finns ingen vetenskaplig empiri på detta uttalande. Dock så finns det studier på att blandrashundar lever längre än renrasiga hundar. blandrashundar har en genomsnitt livslängd på 8,5 år. 

Egenskaper

Det finns väldigt många olika blandrashundar som är korsningar mellan olika hundraser, beroende på vad för korsning hunden är så ser de också olika ut. Cockerpoo får man genom att korsa en engelsk Cocker spaniel med en pudel. Det är en lättlärd blandrashund som är lämplig för agility, de är snabba smidiga och uthålliga

Fysiska attribut

En Cockerpoo är cirka 25 till 50 centimeter i mankhöjd. Vikten varierar någonstans mellan 4  till 20 kg. Deras päls är mjuk som sällan fäller.