Folksam hundförsäkring
3.5/5

Folksam hundförsäkring

Folksam hundförsäkring överblick

Många förknippar Folksam som ett stabilt försäkringsbolag som kanske främst försäkrar bilar och hem, men de erbjuder också 3st olika hundförsäkringar. Folksam är ett kundägt företag, vilket betyder att du som tecknar en hundförsäkring via Folksam får vara med och dela på vinsten. Som hundägare så kan du hos Folksam välja mellan 3 olika hundförsäkringar, varav de är BAS, MELLAN och STOR.

Fördelar med Folksam hundförsäkring

  • Akupunktur – Försäkringen täcker akupunktur av legitimerad veterinär.

  • Dolda fel – Försäkringen täcker veterinärvårdskostnader som uppkommer pga. dolt fel.

  • FirstVet – 3 gånger per år kan du kostnadsfritt få veterinärvårds rådgivning av FirstVet.

Vad ersätter Folksam hundförsäkring MELLAN

  • Veterinärvård – Om din hund blir sjuk eller skadar sig så ersätter hundförsäkringen Veterinärvårdsförsäkring upp till 50 000kr per år.

  • Magnetröntgen (MR), Datortomografi (CT) och Scintigrafi (SCINT) – Drabbas din hund av en olycka eller sjukdom som kräver MR,CT eller SCINT så ersätts behandlingen med upp till 5000kr.

  • Rehab och medicin – Hundförsäkring mellan ersätter upp till 3000kr för rehabilitering och mediciner, utöver högsta ersättningsbelopp för veterinärvård hos legitimeras veterinär.

  • Utökad tandvård – Ersätter kostnad för tandvård i medicinskt syfte.

Veterinärvårdsförsäkring

Om din hund skulle bli sjuk eller skadas så utgår ersättning för undersökning, vård och behandling som utförs av veterinär. Ersättning för veterinärvård i Hundförsäkring BAS uppgår till maximalt 25.000kr per år. Från det att din hund blir 8 år eller äldre så utgår ersättning endast för maximalt 7500kr. I Hundförsäkring MELLAN så uppgår veterinärvårdsförsäkringen till 50 000kr och efter det att din hund blir 8 år eller äldre så får du maximalt ersättning för upp till 15 000kr. I Hundförsäkring STOR så uppgår ersättningen till 75 000kr och efter det att din hund blivit 8år eller äldre så sjunker ersättningsnivån till maximalt 22 500kr.

Självrisker

Hos Folksam så kan man välja om man vill ha 1800kr eller 3000kr i fast självrisk, detta är något som påverkar premien.

  • Fast självrisk: Välj mellan 1800kr eller 3000kr i fast självrisk.

  • Rörlig självrisk: 25% av den totala vårdkostnaden.

  • 0kr i självrisk rovdjurs eller vildsvinsskador.

Livförsäkring

Är en tilläggsförsäkring utan självrisk för hundförsäkring Bas, Mellan och Stor som ger dig en ersättning om din hund skulle dö, försvinna eller behöva avlivas. Ersättningsbeloppet är det pris som du köpte din hund för. Händer något hunden efter det att hunden fyllt 7 år så sänks beloppet med 20% per år, dock blir aldrig ersättning mindre än 5000 kr.

Pris Folksam hundförsäkring

Folksams hundförsäkring kostar 89 kr/månad enligt vår senaste jämförelse av hundförsäkringar. Då har man en fast självrisk på 1800 kronor och en rörlig självrisk på 25%, samt 30.000 kronor i försäkringsbelopp. Medicin ingår inte.

Slutsats

Vi på försäkrahund.se tycker inte att Folksam har den bästa hundförsäkringen, trots att de endast har 89kr/mån för hundförsäkring BAS. Den mest lönsamma hundförsäkringen hos folksam är MELLAN eftersom medicin och rehab ingår, samt att veterinärvårdsbeloppet höjs till 50 000 kr. Folksam hundförsäkring MELLAN är en betydligt mer omfattande hundförsäkring och kostar då lite mer.

Topp 5 hundförsäkingar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag