Chihuahua försäkring

Chihuahua

Topp 5 hundförsäkingar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Topp 3 bästa försäkring för Chihuahua

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
ica hundförsäkring
4.3/5
Many pets hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Labrador Chihuahua

Näst intill alla som har en Chihuahua har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 123 kr i månaden.

Du kan försäkra din Chihuahua mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. 

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Chihuahua. De erbjuder Sveriges högsta ersättning vid veterinärvård och är dessutom väldigt prisvärda!

Chihuahua

Ursprung

Chihuahua är en ras som har sitt ursprung i Mexiko. Men man har återfunnit äldre målningar som liknar rasen i Egypten och på Malta, detta innebär att det råder delade meningar om ursprunget.

Hälsa

Chihuahuan är väldigt kort och med det kommer vissa risker. Rasen kan få problem med t.ex tunga, käke och bett. Ett annat problemområde hos rasen är ögonen, de är utstående vilket medför en risk för ögonskador. Chihuahuan finns med i Svenska Kennelklubbens hälsoprogram för lösa knäleder, detta gör att uppfödare måste undersöka hundens knäleder om dom avser att avla. Rasen ingår även i Särskilda Rasspecifika Domaranvisningarna med hänseende till risker med överdriven dvärgväxt.

Egenskaper

Rasen trivs bra i flock och försvarar den högljutt mot inkräktare. Men den är också en fantastiskt sällskapshund som gärna sitter i knä hos sin ägare, eller till och med inkräktare, när ”faran” är över.

Fysiska attribut

Chihuahua är världens minsta hundras, och har ett utpräglat äppelformat huvud. Det förekommer både korthåriga och långhåriga varianter av rasen. Chihuahuan väger mellan 500 gram och 3 kg.