Chihuahua

Chihuahua

Ursprung

Chihuahua är en ras som har sitt ursprung i Mexiko. Men man har återfunnit äldre målningar som liknar rasen i Egypten och på Malta, detta innebär att det råder delade meningar om ursprunget.

Hälsa

Chihuahuan är väldigt kort och med det kommer vissa risker. Rasen kan få problem med t.ex tunga, käke och bett. Ett annat problemområde hos rasen är ögonen, de är utstående vilket medför en risk för ögonskador. Chihuahuan finns med i Svenska Kennelklubbens hälsoprogram för lösa knäleder, detta gör att uppfödare måste undersöka hundens knäleder om dom avser att avla. Rasen ingår även i Särskilda Rasspecifika Domaranvisningarna med hänseende till risker med överdriven dvärgväxt.

Egenskaper

Rasen trivs bra i flock och försvarar den högljutt mot inkräktare. Men den är också en fantastiskt sällskapshund som gärna sitter i knä hos sin ägare, eller till och med inkräktare, när “faran” är över.

Fysiska attribut

Chihuahua är världens minsta hundras, och har ett utpräglat äppelformat huvud. Det förekommer både korthåriga och långhåriga varianter av rasen. Chihuahuan väger mellan 500 gram och 3 kg.

Topp 5 hundförsäkingar

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

Bought By Many - Hundförsäkring

Bought By Many

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

svedea-hundförsäkring

Svedea Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Stäng meny