dina hundförsäkring
3.3/5

Dina hundförsäkring

Dina hundförsäkring överblick

Dina försäkringar är idag Sveriges sjätte största försäkringsbolag när det kommer till sakförsäkringar. Dina försäkringar hamnar ofta i topp i kundnöjdhetsundersökningar gällande sakförsäkringar och bilförsäkringar. Men dom har också djurförsäkringar och vi har tagit en till på Dina hundförsäkring för att se om dom ligger lika bra till där.

Fördelar med Dina hundförsäkringar

 • Hunduppfödare med kennel registrerad hos Svenska Kennelklubben så får du 30% rabatt på dina hundförsäkringar hos Dina.

 • Tre besök per år hos den digitala veterinärkliniken FirstVet.

Vad ersätter Dina hundförsäkring?

 • Om hunden skadar sig: Dina hundförsäkring ersätter om exempelvis din hund skulle skada sig när ni är ute på promenad.

 • Rovdjursskador: Blir din hund skadad av rovdjur så som varg eller vildsvin och hunden bär skyddsväst så slipper du betala självrisk.

 • Dolda fel: Har din hund varit försäkrad oavbrutet sedan innan 4 månaders ålder så ersätter försäkringen medfödda och dolda fel. Det här gäller även defekter och sjukdomar som uppstått innan du fått hem valpen, men som inte visat symptom tidigare.

 • Medicin: Ersättning för receptbelagd medicin ingår upp till 5000 kronor.

 • Rehabilitering: Rehabilitering kostnader ersätts med upp till 3000 kronor.

 • MR- och CT-röntgen: Ingår upp till 10.000 kronor.

 • Kejsarsnitt: Ett kejsarsnitt för de flesta raser.

Veterinärvårdsförsäkring

Dina’s veterinärvårdsdel ersätter skador, sjukdom, behandling och rehabilitering i samband skada eller sjukdom. Dina har två olika belopp du kan välja mellan, nämligen 30.000 kronor och 60.000 kronor. Detta blir alltså maxbeloppet som du kan få i ersättning.

Självrisker

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar ur egen ficka vid skada eller sjukdom. Det finns finns både en fast och en rörlig självrisk som måste betalas. Dina hundförsäkring har bara ett alternativ du kan välja:

 • Fast: 2 000 kr

 • Rörlig: 20%.

Livförsäkring

Om din hund måste avlivas på grund av en sjukdom eller till följd av en skada så kan du få ersättning för detta. En veterinär måste besluta om avlivning för att försäkringen ska gälla. Beloppet på livförsäkringen sjunker inte med hundens ålder och försäkringen gäller dessutom om din hund skulle springa bort eller på annat sätt försvinna och inte återhittas innan 3 månader. Livförsäkringen upphör att gälla vid 11 års ålder i de flesta fall och vid 8 års ålder för vissa hundraser.

Pris Dina hundförsäkring

Dinas hundförsäkring kostar 142 kr/månad enligt vår tabell. Då har man en fast självrisk på 2000 kronor och en rörlig självrisk på 20%, medicin ingår samt 30.000 kronor i försäkringsbelopp. Mer exakt vad vi har utgått ifrån kan du läsa här.

Slutsats

Dina hundförsäkring är en helt okej försäkring men inte mycket mer än så. Man kan inte välja själv om man vill sänka alternativt höja sin självrisk för att påverka priset. Det främsta argumentet för att välja Dina hundförsäkring är att Dina har den billigaste försäkringen av alla hundförsäkringar vi har jämfört med, så priset är ett plus. Priser beror så klart på just självrisken som är något högre än snittet.