Tax försäkring

Topp 3 bästa försäkring för Tax

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

5/5
moderna hundförsäkring
4.3/5
ica hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Tax

De allra flesta Taxägare har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 96 kr i månaden.

Det går alldeles utmärkt att försäkra din hund mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för så lite som 7 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Lassie försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, dolda fel, tandvård, kostnader för insomning, vård i hela Europa och obegränsat antal videosamtal till FirstVet.

Lassie hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Tax. Enligt ovan exempel så kan man se att det skiljer en del i månadskostnad hos de andra försäkringsbolagen. Lassie erbjuder även Sveriges högs ersättning vid veterinärvård. 

Tax

Ursprung

Taxen härstammar från Tyskland och ska ha kommit från kortbenta Stövare. Taxhundar är mycket lämpade som grythundar. Svenska Taxklubben grundades så tidigt som år 1901 och de första taxarna i Sverige var då lämpade som allround  jakthundar.

Hälsa

Taxen är generellt sett en relativt frisk ras som också lever länge. Diskbråck och andra ryggproblem är dock vanligt förekommande problem. Taxuppfödare undviker att avla på Taxar med ryggproblem.

Egenskaper

Taxen är en passionerad hund som varken är aggressiv eller nervös. De har ett välutvecklat bett med ett kraftigt käkparti som är viktigt för just grythundar. De utstrålar mod, självsäkerhet och energi. Tax fungerar även utmärkt som sällskapshund. 

Fysiska attribut

Taxen väger cirka 3-9 kg och har korta ben med en långsträckt kroppsform. Rasen klassificeras i tre olika storlekar där kanintax har ett bröstomfång på upp till 30 cm, dvärgtax har cirka 30-35 cm och normaltax har ett bröstomfång på över 35 cm. Taxen förekommer även i tre olika hårlag, vilka är: korthårig, strävhårig och långhårig.