Cocker Spaniel försäkring

Cocker Spaniel

Topp 5 hundförsäkringar

Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Many pets hundförsäkring

ManyPets

Hundförsäkringsbolag

moderna-hundförsäkring

Moderna Försäkringar

Hundförsäkringsbolag

ica-hundförsäkring

Ica Försäkring

Hundförsäkringsbolag

Agria-hundförsäkring

Agria Djurförsäkring

Hundförsäkringsbolag

Topp 3 bästa försäkring för Cocker spaniel

Billigast

5/5
4.3/5
3.5/5

Pris

ica hundförsäkring
5/5
Many pets hundförsäkring
4.3/5
moderna hundförsäkring
3.5/5

Försäkring Cocker spaniel

Näst intill alla som har en Cocker spaniel har sin hund försäkrad eftersom de vet att allt kan hända. När eller om olyckan, sjukdomen är framme så vill man dels veta att det inte kommer att påverka ens plånbok alltför mycket men också den hjälpen man får om man har sin hund försäkrad. Du kan försäkra din hund från så lite som 160 kr i månaden.

Du kan försäkra din Cocker spaniel mot olyckor, sjukdomar, MR & CT undersökningar, livförsäkring, medicin, ordinerat foder, rehabilitering och mycket mer. Välj mellan olika nivåer när det kommer till den fasta och rörliga självrisken. Du kan även lägga till en livförsäkring för din Jämthund för 37 kr i månaden.

I ovanstående exempel hos Ica försäkringar så ingår även: 30.000 kr i veterinärvård, karensfrihet, kejsarsnitt, tandvård,  medicin, MR & CT undersökningar, ersättning för ledsjukdomar, ledimplantat

ICA hundförsäkring är ett utmärkt val när det kommer till att försäkra din Cocker spaniel. Denna försäkring täcker näst intill det mesta och är dessutom den billigaste försäkringen.

Cocker spaniel

Ursprung

Cocker spaniel användes från början vid morkullejakt och kommer från England. Från Morkullejakt (woodock på engelska) fick den namnet ”cocking spaniel”. Cocker spaniel som vi känner till den idag började bli populär i början av 1900-talet. Det har skett förändringar i färg och prestation under hela 1900-talet.

Hälsa

Cocker spaniel är en relativt frisk hundras, dock förekommer ögonsjukdomar och problem med höftleder.

Egenskaper

Man kan luras av rasens söta utseende, men den kräver trots allt en fast hand. Cocker spaniel är en öppen, nyfiken och positiv hundras och trivs bra med andra hundar.

Fysiska attribut

Rasen är kraftig och kompakt, tikarnas mankhöjd är ca 38-39 cm och för hanar 39-41 cm. Det är en medelstor hundras som väger ca 13-15 kg och har en slät och silkesaktig päls. Det förekommer både en- och flerfärgade varianter av cocker spaniel.